Hvorfor er naturfag så viktig egentlig?
Alle små barn elsker å lære, men for mange forsvinner denne trangen når de blir voksne. Forskerfabrikken vil at alle skal være like nysgjerrige som småbarn!

Av Christopher Leiknes
I 1899 sa direktøren ved det amerikanske patentkontoret at, «alt som kan oppfinnes, er oppfunnet». Så feil kan man ta. De siste 100 årene har det faktisk blitt laget flere oppfinnelser enn noen gang tidligere i menneskets historie. Det er et godt bevis på menneskehetens evige trang til å utforske verden rundt oss. Tenk, det gikk bare 66 år fra brødrene Wright lettet et fly for første gang til Neil Armstrong satte sine bein på månen!
Bak alle disse oppfinnelsene, bragdene og oppdagelsene har det stått mennesker som har hatt store visjoner og tanker. Som det står i læreplanen for naturfag har, «…naturvitenskapen vokst frem som følge av menneskers nysgjerrighet og behov for å finne svar på spørsmål om sin egen eksistens, om liv og livsformer og vår plass i naturen og i universet, og er på den måten en del av vår kultur.». Så sentralt er faktisk naturvitenskapen at Utdanningsdirektoratet ser på den som en del av vår kultur.
For å møte fremtidens utfordringer trenger vi fortsatt nye, kloke hoder som kan lage gode løsninger for mennesker og alt annet som lever på jorda. I sentrum av dette står skolen og alle de dyktige lærerne som hver dag møter og inspirerer barna. Forskerfabrikken heier på lærerne, og vi vet at det er lite som er så viktig for elevens læring som en dyktig lærer. Allikevel vet vi også at skolen ikke alltid er nok alene. Man får ikke gode fotballspillere bare av gymtimer, og man får ikke dyktige musikere kun av musikktimer. Får man da gode matematikere og forskere kun av matematikk- og naturfagstimer?

Forskerfabrikken er et supplement til skolens undervisning. Gjennom lærernes gode undervisning kombinert med våre spennende kurs, har elevene alle forutsetninger for å lære seg å elske naturfag like mye som oss. Og hvis vi lærer barna å elske naturfag kommer læringen av seg selv!
På Forskerfabrikkens kurs kombinerer vi praktisk og teoretisk læring slik at kunnskapen blir levende og forståelig. Ingen er for gamle til å utforske, og vi vet at vi pirrer nysgjerrigheten hos barn fra 0-99 år. På sommerskolen for 2018 skal elevene blant annet forske på edderkopper og andre småkryp. Da kan det hende at noen må utfordre sine egne grenser, og det kan de også forske på. Barna skal lete etter mikrometeoritter fra verdensrommet og hvem vet, kanskje noen finner en helt ekte meteoritt fra universets begynnelse?
Vi ønsker alle unge forskerspirer velkommen til vår sommerskole for en uke fylt med morsomme, spennende og lærerike eksperimenter.
God forskersommer!
Hilsen alle oss i Forskerfabrikken
Les mer om sommerskolen vår her!